Meidän maalla

Meidän maalla
Elämää rintamamiestalossa

lauantai 21. toukokuuta 2016

Ompputarhassa

Puutarhasta piti tulla ompputarha, mutta myyrät ja talvi tuhoavat omppupuut alkuunsa. Ompputarhan nimellä tämä entinen pottupelto kuitenkin kulkee puheissamme. Tämän talven jäljiltä on tarhassa erityisen paljon myyrä- ja talvituhoja. Paljon on taas syöty perennoja, norjanangervot on kaluttu ja syöty lyhyiksi tyngiksi ja omenapuut kuolevat pystyyn. Jopa vuorenkilpipenkit ovat harventuneet ja kurjan näköiset. Kesää tässä kuitenkin tehdään joka päivä ja pihasta nautitaan sydämen kyllyydestä. Menneiden hyttyskesien innoittamina ostimme ompputarhaan puutarhakatoksen, jotta saamme nauttia myös kesäisestä ilta-auringosta pikkuystäviltämme suojassa. Tänään teltta "korkattiin" rinkelikaffeilla. Nappikin nauttii katoksen suojasta, erityisen innostunut se on ilmapatjalla pehmustetusta rautasoffasta.


6 kommenttia:

 1. Samoin kävi täällä....suurinpiirtein kaikki istutukset vei talvi ja jos talvi säästi, niin myyrä söi..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, meillä ei sentään oo etanoita - vielä !

   Poista
 2. Meillä ei kauheasti istutuksia ole, joten tuollaisilta murheilta ollaan säästytty. Ihanan viihtyisän näköinen paviljonki, kyllä Napilla kelpaa köllötellä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paviljonki on kohta tarpeeseen, eka hyttynen pisti jo :) .

   Poista
 3. Meillä myös myyrätuhoja, mutta omenapuut on suojattu aina syksyisin. Myyränkoloja on kyllä pihapiirissä, joten myyriä on alettava jotenkin torjua.
  Paviljonkinne on upea, siellä kelpaa kahvitella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen suojannut omenapuut, juuret kai niille myyrille maistuu, tai sitten syypää on tää meidän savimaa, jonka päällä vesi seisoo. En tiedä tarkalleen.

   Poista

Kiva, kun kommentoit!