Meidän maalla

Meidän maalla
Elämää rintamamiestalossa

perjantai 18. syyskuuta 2015

The Piano

Olen pitkään haaveillut pianosta. Nyt minulla on sellainen!
Kemistä saapui viime perjantaina kaunotar, joka asettui ensin autotalliin, jossa annoin miehelle ja kissalle autotallikonsertteja, ja sitten kahden pellepelottoman (miehen lapsuudenystävä tuli sattumalta käymään ja miehet panivat heti toimeksi) hienoilla tekniikoilla (ensin maata pitkin viemäriputkien päällä työntämällä ja sitten taljan avulla sisälle taloon vedettynä) se saatiin sisälle taloon toissapäivänä. Niin painava se oli, että minun elinaikanani sitä ei nykyiseltä paikaltaan siirretä! Ja miksi siirrettäisiin, paikka portaiden alla aulassa on täydellinen! Kaunis on se katsella ja ihana soittaa (kaikkia toistaiseksi osaamiani kappaleita, joista toinen on lapsena kerran kuulemani harjoituskappaleen omintakeinen versio ja toinen on kissanpolkka)!

Pianon historiasta kuulin sen verran, että se on Saksassa valmistettu, tuotu Ruotsin kautta Suomeen ja on ollut yhden suvun omistuksessa Kemi-Tornion seudulla, ja on mm 1900-luvun alussa toimittanut tärkeää virkaa Tornion elokuvateatterissa mykkäelokuvien taustasoittimena! Piano on kulunut ja paljon soitettu, mutta soi edelleen hyvin kauniisti! Myös jakkara on alkuperäinen. Tauluksi pianon päälle löytyi varastoistani vanha painokuva.14 kommenttia:

 1. Jätit vielä minulle sen toisen :) Olen pitkään miettinyt vaihdanko mummon perintöpianon, mutta taitaa käydä niin että en raaski. Sillä on kuitenkin oma tunnearvo omalla tarinallaan. Komea on piano, onneksi olkoon!!

  VastaaPoista
 2. Kaunis piano! Meilläkin oli muutaman vuoden vanha piano, vaikka kumpikaan ei osannut soittaa, mutta toimi sisustusesineenä ja sen päälle sai kivasti asetelmia. Viime vuonna hajoitimme sen osiin. Koneiston suurin ja painavin rautaosa toimii nyt köynnöstukena paviljongin reunalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla oli aikoinaan toinen vanha piano, mutta kerrostaloon muuton myötä se lähti jatkamaan matkaansa eri suuntaan...

   Poista
 3. Vanhat pianot ovat upeita (mutta hirvittävän painavia). Pianossasi on kauniit kynttilänpidikkeet! Omassani ei ole sellaisia, ja se on aina harmittanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä laitatin pidikkeet entiseen pianooni, arvo ehkä himmeni, mutta ulkonäkö parani!

   Poista
 4. Onpa ihana! Ja hieno repertuaari sulla :-D Ei kun nuottikaupoille seuraavaksi!
  Nerokas siirtosysteemi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siirtosysteemi syntyi sillä aikaa, kun minä kävin asioilla, kuuskymppiset pani tuulemaan :). Hih, repertuaarini on valtaisa :P !

   Poista
 5. Onpa se kaunis, kynttilätelinee ja kaikki. Ja miten nerokkaasti tuotiin sitä sisälle taloon! Ei muuta kuin soittelemaan. Kyllä tälläisella kelpaa pimputella kaikki biisit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rakastan noita pianon koristeita, kultaa ja helmiäistä, ja kynttilälampetit on piste iin päällä! Ja joka päivä soittelen osaamani biisit läpi monta kertaa. Saa nähdä milloin konserttiyleisöni (mies ja kissa) kyllästyy kuuntelemaan :) !

   Poista

Kiva, kun kommentoit!