Meidän maalla

Meidän maalla
Elämää rintamamiestalossa

tiistai 12. elokuuta 2014

Luonnon ihmeellisyyksiä

Tänä kesänä riittää luonnon ihmeellisyyksiä.

Kaikki viisi viime kesänä istutettua omenapuutamme menettivät lehtensä kesän alussa. Lehdet vain käpristyivät ja kuivuivat pois. Jätin kuitenkin suurin toivein paljaat puurangot maahan, sillä kuoren alla puut näyttivät eläväisiltä ja terveen vihreiltä. Heinäkuun lopulla odotus palkittiin: kahteen omenapuuhun puhkesi uudet lehdet!

Riippahernepuulle kävi samoin kuin omenille, hyvin alkanut lehtien kasvu tyrehtyi ja lehdet kuivuivat ja kuolivat pois. Muutama päivä sitten puhkesivat tähänkin puuhun uudet lehdet!

Viinirypäleen ostin komeana köynnöksenä ja istutin sen kasvihuoneeseen. Talvi teki tehtävänsä hyvästä suojauksesta huolimatta ja köynnös paleltui. Köynnöksen juurelta alkoi kuitenkin juhannuksen aikoihin pukata uutta vihreää. Kasvu on jostain syystä äärimmäisen hidasta. Tällä vauhdilla ehdin satavuotiaaksi, ennenkuin köynnös kantaa hedelmää - jos sitten koskaan!

Vanhan koivun vieressä on lintulauta. Linnut ovat tohkeissaan nakelleet siemeniä pitkin mantuja ja nyt meillä kasvaa koivun rungon halkeamassa auringonkukkaa :).

6 kommenttia:

 1. Luonto on joskus ihmeen sitkeä, onneksi jaksoit odottaa!

  VastaaPoista
 2. Sitä olen tässä itsekin siunaillut. Hyvä että kerrankin maltoin!

  VastaaPoista
 3. Joskus sitä saa ihmetellä mikä meni pieleen ja välillä tulee iloisia yllätyksiä, luonto on ihmeellinen ja arvaamaton. Mutta minun kärhöni ei sitkeästä odottamisesta huolimatta näytä tekevän ylläreitä. Kahdesti olen kokeillut ja nyt kyllä luovutan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, minäkin olin ajatellut kokeilla kärhöä, mahtaakohan kannattaa, kun asutaan vielä pohjoisemmassa :(

   Poista
 4. Täällä kuolivat ruusut ja vasta nyt pukkaavat uutta lehteä. Saapa nähdä kestävätkö talven.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai teilläkin tuli uusi kevät :)! Hauskaa!

   Poista

Kiva, kun kommentoit!