Meidän maalla

Meidän maalla
Elämää rintamamiestalossa

perjantai 17. tammikuuta 2014

Välikamaria ja hieman narinaakin

Löysin huuto.netistä pikkurahalla vanhan, soman ikkunalampun välikamarin ikkunaan. Sopii hyvin kamarin väreihin ja tunnelmaan.

Tyttäreltä yli jäänyt putkiradio sijoitettiin välikamarin nurkkaan. Ihana kuunnella Lauantain Toivottuja Levyjä soffalla istuen.
Vinttikamarimme ei ole kylmä ja pimeä! Tässä kokeillaan miltä tuntuisi elää ilman sähköä. Niin kamalia uhkakuvia sähkön siirtohinnan korotuksista maaseudulle! Ilmeisesti me maalla asuvat elämme liian mukavasti, kun kaikenlaisia sanktioita suunnitellaan meidän päänmenoksi (esim. kilometrivero - ja kohta varmaan maaseudullakin kielletään puunpoltto uuneissa, sitähän jo suunnitellaan kaupunkiseuduille....)


10 kommenttia:

 1. On todella kaunis tuo teidän välikamarinne! Ja putkiradio on ihan pakollinen. Hyvä tuo alin kuva. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin tykkään välikamaristamme. valitettavasti kuvat ei millään anna sitä oikeata tunnelmaa, mikä siellä on. Se on niin rauhoittava ja kodikas!

   Meillä on vintilläkin putkiradio, se odottaa pientä tsekkausta ja sulakkeen vaihtoa....

   Poista
 2. Hei tuossa valaisimessa on samanlaisen lasi kuin mun kirppikseltä ostamassani seinävalaisimessa! Mutta mulla on lasi täysin valkoinen. Eikä maksanut sekään juuri mitään :)

  P.S. Me emme ainakaan aio olla lainkuuliaisia, ja lopettaa puunpolttoa! Hyvänen aika, ihan oikeasti. Eiköhän olisi fiksumpaa kieltää ensin vaikkapa tupakanpoltto, kuin kynttilät ja klapit...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä poltellaan kans, joka uunissa!

   Hauska, että löysit kivan lampun :)

   Poista
 3. Ollaan, myös juteltu tuosta sähkönsiirtomaksun noususta... hirvittää ihan, kun kaikki vaan kallistuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiukkaa tekee isot sähkölaskut talvikuukausina jo nyt, saati sitten, jos siirtomaksu tuplaantuu!

   Poista
 4. Meillä maalaisilla sentään on uunit ja kaivot ja kellarit ja kasvimaat ja puuseet, jotta pärjäämme jos maailma sattuisi pysähtymään. Kaupunkilaisraukat kuolevat oitis nälkään ja viluun. Onhan se reilua, että tällaisesta ylellisyydestä sakotetaan :)

  VastaaPoista
 5. Tuo edellinen kommentti on hyvä (vaikka se ironiaa onkin, on siinä totuuden jyväkin), samaa tunnetta minullakin on maalla. On kaivo, josta nousee vesi käsinkin ilman sähköä, vessa ei toimi sähköllä, omaa ruokaa voi kasvattaa, jonkinlainen perusturva on niissä.
  Toivottavasti sähkönsiirton korotus ei mene läpi nyt.
  Jos haluat ajatella valoisampia asioita, sinulle olisi haaste Saaripalstalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta, omat etunsa on maalla. Harmittaa vaan kun tuntuu siltä välillä, että maaseutu halutaan autioittaa vallan kokonaan :(.

   Kiitos haasteesta!!!

   Poista

Kiva, kun kommentoit!