Meidän maalla

Meidän maalla
Elämää rintamamiestalossa

maanantai 12. elokuuta 2013

Retki mökille

Pihaltamme lähtevien peltosarkojen päässä (talolta vajaa kilometri), sijaitsee meidän kesämökkimme, joka on toistaiseksi ollut vain käväisykohteenamme, ei oleskelu- ja virkistyspaikkana - vielä. Viikolla päätimme tehdä pikkuisen päiväkaffe-retken mökille. Isäntä asetti traktorin paskatalikon (!) päälle valtaistuimen ja istutti muorin siihen eväskoreineen ja sitten ajella kyössitettiin pellon reunaa pitkin mökille.
Mökkimme on ollut kymmenkunta vuotta käyttämättömänä ja sitäkin ennen kokolailla yhtä kauan pelkkänä saunomispaikkana. Mökki kaipaa pihan raivausta, muutaman pienen korjaustoimenpiteen (mm lattian nosto ja pettäneen niskan korjaus lattian alla, piippujen kunnon tarkastus ja mahdollinen korjaus), suursiivouksen ja hiukan stailausta (vaikka retro onkin muotia, en pidä kauheasti 70-luvusta), muuten se on ihana ! Kynttilöitä, kristalleja ja valkoista pitsiä taitaa tarttua kodilta mukaan, kun mökkiä aikanaan laittelemme!Olipahan ihana iltapäiväretki mökille!

8 kommenttia:

 1. Voi kun ihana, se on teidän romanttinen piilopirttinne!
  Hieno kuljetuskin sinne :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan heti tuonne ei sivullinen löydä, mitään tietä ei mökille mene. Ja ihana, rauhallinen olo valtasi mielen, kun mökillä hetken vietimme! Kuljetus on totisesti luksusluokkaa :D!

   Poista
 2. Viehättävä mökki suojassa maailmalta. Kyyti traktorin paskatalikon päällä lisää romantiikkaa, ei sitä joka muori saa sellaista kyytiä. Kivaa teillä siellä maalla on, nauttikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, en millään lähtisi enää kaupunkiin! Maalla on niin ihanaa! Kaikkea hauskaa keksitään, viime viikolla mm ostettiin vanha moottorikelekka, jolla päästään talvella huristelemaan merenjäälle ja vaikka pilikille!

   Poista
 3. Teillä onkin sopiva mökkimatka...ei tarvitse tuntitolkulla autossa istua....:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ja kulukuneuvossa tuuletus pelaa :D !

   Poista
 4. Voi...muistan, miten isä joskus laittoi traktorinperään kanssa jonkun, jonka päällä sai istua (mitähän nykyajan lapset sanoisivat, heh). Olen jo ehtinyt joitakin valokuviasi katsella, aivan ihania kuvia, kertakaikkiaan! Tehän voitte tehdä tuosta mökistä piilopirtin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, jos kuvissa on katseltavaa :)
   Mehän voidaan vuorotella miehen kans ja mennä vaikka mököttämään mökille, jos tarvetta ilmenee ;).
   Mutta ihana mökki se on ja kovasti odotan että pääsen laittamaan sitä. Valitettavasti mennee ensi kesään ainakin....

   Poista

Kiva, kun kommentoit!