Meidän maalla

Meidän maalla
Elämää rintamamiestalossa

tiistai 27. elokuuta 2013

Kuisti

Kuisti on talon käyntikortti, se mikä ensimmäisenä tulee vastaan, kun taloon astutaan sisään. On tärkeää, että kuisti olisi siisti, kaunis ja kutsuva. Meillä se ei tällä hetkellä ole sitä, sillä se on täynnä sekalaista tavaraa.

Meillä kuisti päätettiin pitää kylmänä tilana. Samalla se säästyi suuremmalta remontilta, vain ikkunat ja ovet ovat uudet. Kaunis vanha paneli on edelleen seinissä, mutta odottaa uutta maalipintaa. Tarkoitus on maalata se valkoiseksi, samoin kuin katto. Lattian väristä ei vielä ole käyty keskustelua, tykkäisin kovasti harmaan sävyistä.
Koska meillä on tavattoman vähän säilytystilaa ja komeroita, on kuisti väkisinkin vaatteiden ja ennenkaikkea kenkien valtaama - tosin vain kesällä, sillä talvella kuistilla on lähes yhtä kylmä kuin ulkona. Kenkien säilytykseen olen miettimässä kesäratkaisua, etteivät kengät lojuisi ympäri lattiaa kulun tukkona.
Kuistin katonrajassa kulkee myönnytys nykytekniikalle: ilmalämpöpumpun putkisto. Sen koteloimista pitää harkita, sillä se sattuu kipeästi näköpiiriini aina sisälle tullessani.

Kuisti on pienikokoinen, joten siinä ei porukalla mahdu istuskelemaan ja seurustelemaan, mutta viehättävä se on ja säilyttänyt alkuperäisen ilmeensä. Kuisti ansaitsee arvoisensa kohtelun!
10 kommenttia:

 1. Oikeassa olet. Eteinen viestii paljon talon asukkaista. Ja toisaalta hyvä eteinen on toimiva asukkaille. Joskus toimivuus ja kauneus ei osu yhteen, vaikka sisustussuunnittelijat aina toisin väittävät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, se on jännä miten kesällä nakkaa lipokkaansa ja muutkin kengät vaan kuistin nurkkaan, kun tulee sisään. Talvella vie kenkänsä siististi sisäkomeroon. Ehkä siinä on sekin, että kesällä kuljetaan koko ajan eestaas ulos ja sisään....

   Poista
 2. Kuisti olla pitää, olkoon kylmä tai lämmin :)

  VastaaPoista
 3. Kaunis tuo kuisti on, eikä siellä mitään suuria määriä tavaraa näkynyt. Sen sijaan näkyi kaunis pöytä ja upea lamppu sen päällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lamppu ja pöytä ovat epätoivoinen yritys laittaa jotain nättiä kuistille :D. Eiku kyllä mä saan kuistista sievän, pienellä vaivalla!

   Poista
 4. Kaunis kuisti ja pitäähän ne vaatteet jossain olla. Meilläkin on kuisti aina täynnä tavaraa, koska siihen on helppo käsistään jättää ja jaloistaa potkaista, kun tulee ulkoa.

  VastaaPoista

Kiva, kun kommentoit!