Meidän maalla

Meidän maalla
Elämää rintamamiestalossa

keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

Viiniköynnös

Kauan odotettu viiniköynnös on saapunut ja asianmukaisella hartaudella kasvihuoneeseen istutettu! Kasvihuonetta voi nyt hyvällä syyllä sanoa kasvihuoneeksi, sillä siellä on yksi kasvi :).
Hartaasti odotan myös sitä aikaa, kun saan korituolissani (siinä, joka on vielä myymälässä rajan toisella puolella) istuen, kristallikruunun kynttilöiden loistaessa, ojentaa raukeasti käteni kohti yläpuolellani kasvavia rypäleterttuja ja nautinnollisesti nauttia niiden mehukkaista hedelmistä...


10 kommenttia:

 1. Tuo ihana hetki koittaa varmaan ihan pian! Toivottavasti viiniköynnös on makearypäleistä lajiketta! Kuvassa olevalla tuolilla voi varmaan harjoitella sitä raukeaa kädenojennusta, kunnes Se Oikea Tuoli saapuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Makea sen piti olla. Ja kovan talven kestävä. Toivotaan niin. Ja kyllä: kädenojennusta voi jo harjoitella. Pakarat vaan puutuvat kovalla tuolilla.

   Poista
 2. Jestas, siis kasvihuone yhdelle kasville. Tuleeko tuonne muitakin kasveja vai onko tuo emännän loikoilupaikka. Tosi hieno, toivottavati tuo ainokainen menestyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensi kesänä ainakin tomaattiamppeli tulee, mietin vielä muuta. Mutta se viinikokeilu on nyt tärkein :)

   Poista
  2. Viinirypäleitä lapissa. Olet sinä melkoinen mestari, jos tuo onnistuu. Ei muuta kuin onnea matkaan:D:D

   Poista
 3. Täällä Pirkanmaalla kasvaa joissain suojaisissa pihoissa viiniköynnös ihan luonnossa, ilman kasvihuonetta! Meillä on tuossa muutaman kilometrin päässä tuttava, jolla niitä on vanhan muurin kyljessä lämpimällä etelärinteellä. ja satoa on tullut joka vuosi. Ovat makeita, aika pieniä ja kauniita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, varmaan ihanan näköisiä! En ole kuullut että täällä asti olisi menestystä ilman kasvihuoneen suojaa....

   Poista
 4. Eiköhän se kasvihuoneen suojassa menesty kun etelämmässä selviää talvesta ilman suojaakin. Ihanan näköistä on jo nyt - ja varmasti tulet nauttimaan tuosta paikasta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että selviytyy :). Ja kiitos, nautin jo nyt !

   Poista

Kiva, kun kommentoit!