Meidän maalla

Meidän maalla
Elämää rintamamiestalossa

maanantai 15. heinäkuuta 2013

Kasvihuone ja omenatarha

Nyt on kasvihuone saatu kasaan ja ankkuroitua maahan. Olen tosi tyytyväinen pikkumajaani. Kasvihuoneen viereen laitoimme uuden vesialtaan, johon kokeilumielessä ostin aurinkoenergialla toimivan suihkulähteen. Näyttää toimivan :).

Naapurikaupungin halpismyymälässä myytiin puutarhaosaston perennat kympin kasseina - ja kassiin sai lapata niin monta perennaa kuin mahtui. Minä sain ahdettua 14 purkillista, mm ihania iiriksiä ja nauhuksia! Kasvit löysivät paikkansa kasvihuoneen viereen laitetuista penkeistä. Kasvihuoneeseen olen tilannut viiniköynnöksen, lisäksi sinne laitan ainakin tomaattia, ehkä amppelimuotoisena. Tuo viinikokeilu on kuitenkin se pääasia :). Kasvihuoneesta oikealle, entisen mansikkapenkin paikalle laitetaan ensi kesänä kasvilavat mansikoita ja muita hyötykasveja varten. Kasvihuoneen takana oleva kaamea pöpelikkö on viinimarjapensaikko, jota odottaa ankara raivaus, kunhan mies peltotöiltä ennättää.

Mustat puutarhakalusteet löytyivät myös halpamyymälän puutarhaosastolta - ja tarjouksesta tietenkin :). Kyllä nyt kelpaa istua kasvihuoneen kupeella omenatarhassa (jossa jo 5 omenapuuta) ja nauttia hyvistä päiväkaffeista! Voin kuvitella kuinka kaunis omenatarhamme on muutaman vuoden kuluttua, kun puut ja perennat ovat kasvaneet!
12 kommenttia:

 1. Minäkin haaveilin viiniköynnöksestä kasvihuoneeseen mutta sitten jätin hankkimatta. Meillä on muovinen kasvihuone ja pelkäsin että syysmyrskyillä köynnös saattaisi hinkata muovin rikki. Teillä kuvasta päätellen on lasinen joka tuossa tapauksessa on parempi vaihtoehto.

  VastaaPoista
 2. Muovinen on tämäkin, mutta pääseekö tuuli kasvihuoneesi sisään? Ei tähän pääse.....

  VastaaPoista
 3. Hienon näköistä! Minäkin haluaisin tuollaisen kympin perennakassin... =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmittaa etten ostanut toistakin kassia, nyt ne perennat on varmaan jo loppuneet. Pihaa olisi kyllä riittävästi mihin istuttaa, eikä perennoja ole koskaan liikaa!

   Poista
 4. Tulee tosi kaunis puutarha teille. Jospa minäkin saisin ens kesänä kasvihuoneen...Ukko kultani on luvannut jo 15 vuotta rakentaa minulle kasvihuoneen kun purki entisen mieheni tekemän...no on se raivannut minulle uutta mansikka ja kasvimaata tänä kesänä. Muista suojata ne omenapuut huolella syksyllä kun teillä oli viime talvena niitä eläimiä vaikka minkälaisia pihalla vierailulla. Niitä on mukava katsella ikkunasta mutta osaavat tehdä yö aikaan paljon tuhoa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Toivottavasti sinäkin saat sen kasvihuoneen pian :). Ja on kyllä suunnitelmissa laittaa kunnon korkeat ja leveät verkot talveksi puiden ympärille.

   Poista
 5. Upea! Sulla on oikea viherpeukalo. Tule meille muutamaksi päiväksi, niin saisin tuon pikkupläntin kuntoon:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)! Ei mun tartte teille tulla sen takia, osaat itte paremmin :). Mutta muutoin ois kiva kävästä!

   Poista
 6. Onneksi olkoon, onpa paljon uutta hienoa!

  VastaaPoista
 7. Ihana kasvihuone! Myös minulla on sellainen toivelistalla. Kuopukseni, joka asuu kaupungissa, on kovin innostunut kaikenlaista syötävää kasvattamaan. Ensi kesäksi täytyy raivata lisää tilaa, jotta pojan kanssa saamme kasvattaa herkkuja. Kasvilavoja tulee ainakin lisää, omenapuita ja marjapuskia myös. Kiva seurata tällaisia blogeja, kuin sinulla, joissa kaikkea ihanaa uutta toteutetaan taitavasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hiljaa hyvää tulee, taidoista en niinkään tiedä. Mutta ihana on pihalla värkätä kaikenlaista!

   Poista

Kiva, kun kommentoit!