Meidän maalla

Meidän maalla
Elämää rintamamiestalossa

torstai 25. lokakuuta 2012

Eteisen ja portaikon muutos

Kun remontoimme taloa, jouduimme purkamaan paljon pois, jotta saisimme talosta raikkaan ja terveen. Myös ulkoseinien eristyksen takia piti purkaa paljon tieltä pois ja rakentaa tilalle uutta.
Eteinen oli ennen pimeä ja ahdas, täynnä joka suuntaan aukeavia ovia. Portaikko oli kiva, mutta hämärä.
Uudistuksen myötä seiniä purettiin ja koska kaikki lattiat avattiin ja purettiin hiekkoja myöten, oli luonnollista, että myös portaikko purettiin tuossa yhteydessä. Mietinnässä oli rakennetaanko portaiden alle komero, mutta koska komero-ongelma ratkesi muulla tavoin, päätettiin jättää avaraa tilaa ja laittaa avoportaat yläkertaan viemään. Tulos on kaunis ja todellakin avara. Olemme tyytyväisiä, vaikka rintamamiestalon "henki" hiukan ratkaisusta kärsikin!


Vintin portaikko ennen...... vintin portaikko nyt

13 kommenttia:

 1. No onpas eroa kuin yöllä ja päivällä! Aivan upea. Meilläkin aikoinaan remontoitiin yläkerran portaat avoportaikoksi, niiden alla oli sellanen komero. Paljon ilmavampaa ja kauniimpaa. Mutta mahdoton pölypesä aina siellä portaiden alla, miten sinne joutuukin niin paljon pölyä =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, pölyä kertyy portaiden alle. Tulipas mieleen, että olin kerran syömässä ruokalassa, jossa oli avoportaiden alle sijoitettu ruokapöytiä. Jostain syystä kiersin ne pöydät kaukaa.

   Poista
 2. On todellakin avara! On niin jännä nähdä, mitä kaikkea rintamamiestaloihin voi tehdä, itselläni kun sellainen alkuperäiskuntoinen, jossa tilat ovat pieniä ja tavallaan koppimaisia. Ymmärrän hyvin avartamisen tarpeen. Jossakin taloissa on myös sisäseinää purettu, esim. olohuoneen ja keittiön väliltä, jotta saadaan suurempi yhtenäinen tila. Luulen kuitenkin, että kun tuota hommaa on vanhemman talon kanssa, en ala muuttamaan rintsikkaa, vaan se saa olla jonkinlainen rintamamiestalomuseo ja omalla tavallaan tosi sympaattinen niin.
  Mullakin on tuo vintin portaikko juuri noin, ulko-oven samalla puolella. Sinne ei ole ovea, kun eteinen on täysin kylmää tilaa. Vintin portaiden yläpäässä vasta on ovi. Haaveissa on eristää eteinen, olen välikattoa ja seiniä eristänyt, mutta vielä pitää rakentaa ja eristää portaiden alusta kylmän kellarin puolella ja seinien yläosaa portaiden yläpäässä jne... saa nähdä saanko sitä ikinä valmiiksi ennen kuin muutan vanhempaan hirsitaloon :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me päädyimme suureen remonttiin, koska talossa oli hiukan tunkkainen haju ja purettaessa löytyikin hajun lähde lattiarakenteista. Seinät kaipasivat lisäeristystä, joten ulkoseinien sisävuorauskin purettiin ja purut vaihdettiin villaan. Lisäksi seiniin laitettiin 5 cm:n lisäeristys. Lattiakin uusittiin hiekkoja myöten, joten meillä tehtiin todella suuri remontti taloon, alkuperäistä ei siksi jäänyt oikeastaan muuta kuin välikamarin pönttöuuni, kun ikkunat ja uunitkin oli jo uusittu pari vuotta aiemmin. Talomme on siis kuin uusi, vain runko, ulkokuori ja yläkerta (joka sekin on sisustettu ja eristetty vasta 70-luvulla)ovat alkuperäisiä.

   Poista
 3. Kauniit ovat nuo avoportaat.

  Se pölyongelma on meilläkin, kujn rakensimme piharakennuksen noin 10 vuotta sitten ja siellä on avoportaat. Mies kulkee päivittäin sinne ylös työhuoneeseensa. Siellä on tietokoneita ja muuta tekniikkaa runsaasti, ajattelin, että kaikki se tuo pölyä. Vaan kun muillakin on. Mikä ratkaisuksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :).
   Meillä on tummat lattiat, joten pöly näkyy helposti muuallakin kuin portaiden alla. Tumma väri oli kuitenkin tietoinen valinta. Pölystä huolimatta. Pitää vaan hiukan tiuhemmin imuroida :)!

   Poista
 4. Ihana muutos! Tykkään uusista valkoisista portaista, kun niiden avulla tuli noin paljon tilaa ja avaruutta ympärille! Pölyongelmaan ei auta kuin imurointi, mutta jos sen tiedostaa jo tehdessä muutosta, ei tule mitään pettymyksiä. Sehän on vaan maallista, kukas se niin ruukasi sanoakaan... Tummat lattiat tuovat kodikkuutta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Kyllä tykätään itse kovasti. Onhan tämä hiukan "moderni" ratkaisu rintsikkaan, mutta emmepä juuri mitään vanhaa pystyneet säilyttämään, vaikka olisimme halunneetkin.

   Poista
 5. Hieno! Ja avaran näköinen. Tumma lattia on hyvä kontrasti valkoisille portaille. Kaunista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Minä tykkään kontrasteista. Miehen kanssa yhdessä haluttiin näin :)

   Poista
 6. Sinulla on kiva blogi. Lueskelin pitkälle;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Alunperin oli tarkoitus blogata vain remontin hurjimmat vaiheet, mutta taisin jäädä kiinni blogimaailmaan :).

   Poista

Kiva, kun kommentoit!