Meidän maalla

Meidän maalla
Elämää rintamamiestalossa

torstai 27. syyskuuta 2012

Tulet

Tällaisella ilmalla, kun kolea syystuuli repii lehtiä puista ja sade vihmoo ikkunoita, on ihana istua sisällä lämpimän tulisijan ääressä!
Meillä noita tulisijoja on neljä ja joka päivä on jossakin tulet.
Tänä aamuna oli vuorossa leivinuuni, jota lämmitettiinkin pitkään ja hartaasti - uunin lämpöä riittääkin sitten moneksi päiväksi!
Ja tietenkin hiilloksella piti paistaa vähän makkaraa.....
6 kommenttia:

 1. Leivinuuni puuttuu meidän talosta. Sen verran kaupunkilainen olin, etten älynnyt sen ja puuhellan ihanuutta. Meillä on kaakeliuuni ja takkakin, mutta harmittaa, kun en rakennusvaiheessa ymmärtänyt, miten kätevä leivinuuni olisi. Muuten, minä huomasin, että oot Lapin rajalta, et kai sentään Kuusamosta päin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollaan meren rannalla, ei siis Kuusamossa!
   Meillä on pari vuotta sitten uusitut leivinuuni ja hella keittiössä ja olohuoneessa takkauuni. Välikamarissa on sitten vanha pönttöuuni. Ihanaa lämpöä ja tunnelmaa antavat kaikki!

   Poista
 2. Kodikasta lämpöä leivinuunista! Ja siellä on helppo hauduttaa padat ja laatikot, lihat ja kasvikset.
  Minulla ei ole kotona leivinuunia, mutta mökillä on puuliesi ja siinä hellanuuni. Sitä kovasti kesäisin käytän ja varsinkin sateisilla ja tuulisilla säillä hauduttelen ruoat ja myös paistan piirakat ja rieskat.
  Elävä tuli on aina ihana lämmittäjä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen tumpelo ja sähköhellaan opetellut, joten mitään en ole leivinuunissa vielä valmistanut. Mies taitaa jotakin osata. Kova halu olisi kuitenkin alkaa opetella. Nytkin uunissa liki 300 astetta, joten lämpöä leipomiseen ja ruuanlaittoon riittäisi kyllä!

   Poista
 3. Kuulostaa ja näyttää ihanalta!
  Meillä on kaksi vanhaa takkaa ja puuhella/leivinuuni. En ole ikinä ruokaa laittanut leivinuunissa, mutta sitä on mukava lämmittää muuten vaan. Ja puuhella on mahtava, vaikka se ei varaa lämpöä, niin sillä saa keittiön ja koko alakerran muutamassa minuutissa lämpimäksi. Ja ruuankin laittaa jos sattuu tulemaan vaikka äkillinen sähkökatko. Nykyään tuntuu niitä tulevan enemmän kuin ennen, onko syysmyrskyt ehkä lisääntyneet...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kananmunia mekin ollaan hellalla keitelty ja nyt menee broilerin koivet uuniin, vieläkin uunissa tarpeeksi lämpöä :).

   Poista

Kiva, kun kommentoit!