Meidän maalla

Meidän maalla
Elämää rintamamiestalossa

tiistai 6. joulukuuta 2011

Itsenäisyyspäivä

Lähdimme itsenäisyyspäiväajelulle talolle ja yllätyimme kovasti, kun työmiehetkin olivat täydessä työn touhussa talolla - eivät kuulemma välittäneet juhlinnasta :).
Paljon oli taas tapahtunutkin: pojat olivat innostuneet siivoamaan, kaikki levytetyt seinät oli paklattu ja keittiön kattoon oli alettu laittaa koolausta levytystä varten. Keittiön alkuperäinen kaunis katto on valitettavasti laitettava piiloon, sillä se on niin häiritsevästi painunut keskeltä ja korkeuserot ovat selkeät. Miestä harmittaa eniten huoneen korkeuden muuttuminen: muutenkin matala huone mataloituu entisestään . . .Välikamarin ja olohuoneen välinen seinänpätkä on levytyetty. Välihuoneesta tulee varmasti mahdottoman kaunis, osaan sen kuvitella!


Myös keittiön oviaukon ja leivinuunin välinen seinänpätkä on nyt levytetty


Keittiön katon koolaus alullaan. Korkeuserot eri katon osissa ovat silmin nähtävät, katto on keskeltä selkeästi notkollaan!

4 kommenttia:

 1. Höpö, höpö, komia katto mitä sitä peittämään. Sinua on varmaan kamalasti häirinnyt meidän katot:):)Makkarissa korkeuserot on 15cm ja keskellä on laudat niin kuprulla että joskus pelkään niiden putoavan ja pieni keittiö on ihan vino, kun katto on ikkunan puolelta 10 senttiä alempana kuin takaseinältä. Mutta meillähän onkin vähän kumma tapa remontoida, kun vanha säilytetään ja uutta hankitaan vain mihin on pakko, meidän remppa olikin vain vanhan tuunausta, ei uuden rakentamista vanhaan kuoreen.
  Kiva kun olet aloittanut tämän blogin ja mukavannäköinen paikka teillä. Pitänee suunnata Trolle sinne suunnalle ensi kesänä, jos Reetan rempalta keritään.

  VastaaPoista
 2. No meijän remontin filosofia on ihan erilainen kuin teillä. Minulle olisi toki kelvannut talo sellaisenaan, jopa 70-luvun tuunauksineen, mutta jouduimme perusteelliseen uudistamiseen hajuhaitan (tunkkainen, ns kellarinhaju) vuoksi.

  VastaaPoista
 3. Yök, nuo hajut ovat pelottavia, koskaan ei tiedä mihin kosteus on päässyt pesimään ja silloin on parasta uusia kaikki. Meilläkin pelkään tuota suihkua, vaikka kosteuseristeet on uusia niin suihku sisätiloissa on aina riski talossa jossa sitä ei alunperin ole ollut.
  Teillä näyttää hyvältä ja tuo hommahan on jo melko pitkällä joten kohta saat alkaa muuttopuuhiin.

  VastaaPoista
 4. Hajuhan se kielii pahasta. Siksi meillä mentiin hiekkoihin asti, vaihdettiin kaikki puuosat ja eristeet. Ja löytyihän sieltä hiukan lahoa ja tummentumaa......

  VastaaPoista

Kiva, kun kommentoit!